Πελματογράφος
Ο πελματογράφος είναι μία διαγνωστική ιατρική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις που καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων. Ο πελματογράφος EPS είναι φορητός με δυνατότητα στατικής και δυναμικής πελματογραφικής εξέτασης και διαφορετικό αριθμό αισθητήρων ανάλογα με την διάσταση του πελματογράφου. Ο πελματογράφος EPS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση δεδομένων της βάδισης, την αξιολόγηση της ισορροπίας και σαν πλατφόρμα ασκήσεων αποκατάστασης με το ανάλογο λογισμικό.
Συνήθως τα πέλματα κατασκευάζονται από στατικά αποτυπώματα των ποδιών (γύψινα ομοιώματα, προπλάσματα). Αυτά τα αποτυπώματα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την κίνηση του ποδιού κατά την διάρκεια της βάδισης ούτε τις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του ποδιού μας.

Έλξη αποσυμπίεσης μέσης – αυχένα
θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης είναι ένα προηγμένο σύστημα για τη συντηρητική θεραπεία του εκφυλισμένου δίσκου ή της δισκοκήλης. Το σύστημα αυτό ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο και τον κινητικό περιορισμό, επιδρώντας στον τραυματισμένο και εκφυλισμένο δίσκο και αναστρέφοντας την εκφυλιστική αλλαγή που προκαλεί η πίεση στα νεύρα. Με το σύστημα αυτό, η αποσυμπίεση -που εφαρμόζεται ελεγχόμενα- βοηθά στην ελάττωση της πίεσης στους σπονδυλικούς δίσκους και διευκολύνει την εισροή οξυγόνου και συστατικών του κολλαγόνου, βελτιώνοντας έτσι την καλύτερη θρέψη τους. Με την επανάληψη των συνεδριών, ο πόνος και ο μυϊκός σπασμός ελαττώνονται.
Η θεραπεία πραγματοποιείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι, όπου ξαπλώνετε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφού αφαιρέσετε τη ζώνη και αντικείμενα από τις τσέπες σας, τοποθετούνται γύρω σας ιμάντες για την καλύτερη σταθεροποίησή σας. Η θέση σας στο κρεβάτι, οι ιμάντες και η γωνία στην οποία τοποθετείται το κρεβάτι κάθε φορά επιτρέπουν στον ειδικό να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σπονδυλικό δίσκο που έχει πρόβλημα. Όταν αισθανθείτε άνετα, ο υπολογιστής που ελέγχει τον προγραμματισμένο μηχανισμό της έλξης ασκεί ήπιες διατατικές δυνάμεις στον προβληματικό σπόνδυλο, μειώνοντας τη δύναμη που εφαρμόζει, περίπου κάθε λεπτό

Βελονισμός
Είναι μία ιατρική θεραπευτική μέθοδος. Τοποθετούμε λεπτές βελόνες σε διάφορα σημεία του σώματος τα οποία είναι καθορισμένα για κάθε ασθένεια, για 20 λεπτά τις πιο πολλές φορές. Η εισαγωγή των βελονών είναι ανώδυνη, σχεδόν ανεπαίσθητη και αναίμακτη. Τα σημεία αυτά αντιστοιχούν σε περιοχές που μεταφέρουν μηνύματα συγκεκριμένων νεύρων – νευροτόμια στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του ανθρώπου και προκαλούν μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού. Αυτή συνήθως είναι η έκλυση ενδογενών ουσιών που διορθώνουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αντί δηλαδή να παίρνουμε εξωγενώς ουσίες (τα φάρμακα), διεγείρουμε τον οργανισμό να παράγει τα δικά του.

Shokwave Therapy
Ο κρουστικός υπέρηχος είναι μία συσκευή παραγωγής κυμάτων υψηλής συχνότητας με θεραπευτικές εφαρμογές.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες που αναδεικνύουν την αξία της χρήσης του με ιδιαίτερη έμφαση σε παθήσεις τενόντων (ασβεστοποιό τενοντίτιδα υπερακανθίου μυός) αλλά και άλλων ιδιαίτερων μυοσκελετικών προβλημάτων (άκανθα πτέρνας).

Συσκευή παθητικής κινητοποίησης ώμου (CPM)
H συσκευή παθητικής κινητοποίησης ώμου (CPM) χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων της ακινησίας. Επιτρέπει στους ασθενείς να ανακτήσουν ανώδυνα την κινητικότητα των αρθρώσεων, αναπτύσσει την επούλωση των κατεστραμμένων χόνδρων και συνδέσμων και επιτυγχάνει ένα θετικό αποτέλεσμα με τις σωστές ανατομικές κινήσεις. H συσκευή παθητικής κινητοποίησης ώμου είναι κατάλληλη για μετεγχειρητική άσκηση, θεραπεία καταγμάτων, ψευδάρθρωση και ακρωμιοπλαστική ώμου. Η πρόληψη δυσκαμψίας των αρθρώσεων (arthrofibrosis), η ταχύτερη αιμάτωση και απορρόφηση υγρών, η βελτίωση της λέμφου, η προφύλαξη της θρόμβωσης και η κυκλοφορία του αίματος είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά θεραπείας της συσκευής παθητικής κινητοποίησης ώμου.

Συσκευή παθητικής κινητοποίησης γόνατο και ισχίου (CPM)
Το μοντέλο συνεχόμενης παθητικής κίνησης ( CPM ) είναι μια ιδιαίτερα στιβαρή μεταλλική κατασκευή, εύκολη στη χρήση με μεγάλο εύρος ανατομικής κίνησης. Ιδανικό για μετεγχειρητική θεραπεία, αποτρέπει την δυσκαμψία των αρθρώσεων, βελτιώνει την επούλωση του αρθρικού χόνδρου, των τενόντων, των συνδέσμων και των μαλακών μορίων. Η ανατομική κίνηση που προσφέρει η συσκευή CPM βοηθά με την αποκατάσταση σε μετεγχειρητικές περιόδους, σε περιπτώσεις όπως ολική αρθροπλαστική γόνατος ή ισχίου, ρήξη χιαστών, ρήξη πλάγιων συνδέσμων, αρθρόλυση, οστεοσυνθέσεις, επιγονατιδεκτομές, μηνισκεκτομές, θλάση γόνατος, ενδραρθρικά κατάγματα και κατάγματα πλατώ. Δεν καταστρέφει την αρθρική επιφάνεια και βοηθά μετεγχειρητικά στην έκτοπη οστεοποίηση και στην επέμβαση αρθρικού χόνδρου.